menu

Nyheder

09.01.2024 - Godt nytår
Uno-X har fået deres priser på hjemmesiden. App'sne vil blive opdateret til at vise korrekte priser fremfor gættede ved næste opdatering.

Generelt steg priserne over nytår pga. energiafgiften på henholdsvis 0,45 kr. og 0,35 kr. for benzin og diesel. Det har altid været godt købmandsskab at ramme noget tæt under nul. Så eksempelvis Circle K ændrede prisen på blyfri 95 fra 13.65 til 13.69, og alle de andre selskaber gør ligeledes. Så faktisk steg prisen med 0,50 kr. og 0.40 kr. for benzin og diesel for ALLE selskaber.
12.09.2023 - Stigende priser på brændstof
På trods af vi ikke får og handler olie og gas med russerne, så er de årsag til nuværende stigning i pris på diesel. Russerne har nedsat deres kapacitet, så de lande der normal handler med russerne er ude på det frie market for at købe de manglende ressourcer til deres forbrug. Dermed øges efterspørgslen og prisen på ”vores brændstof”, og lige nu er det dieslen der rammes.

Kigger man på grafen: Historisk udvikling i priser på brændstof for danske selskaber, så er råolieprisen ved at nå samme højder som da russer invaderede Ukraine. Dollarkursen er stabil, så dens indflydelse er marginal.

Pudsigt nok, så besøgte russerne også websitet 12. september 2023 ved 7-tiden, så der var lidt træghed med svartiderne. De forespørgsler som ikke blev afvist af Firewall’en blev høfligt afvist på anden vis. smile
17.07.2023 - Fossile tankstationer med flere detaljer
På listen på siden: Find tankstation indeholder detaljer om brændstoffer, telefonnummer og eventuelle åbningstider.

Når man trykker på en tankstation vil den blive udvidet med detaljer, ved endnu et tryk vil station vende tilbage til normal visning.
11.02.2023 - iPhone- eller iPad-version af FuelFinder Skandinavien
Så er det muligt at hente en iPhone- eller iPad-version af FuelFinder Skandinavien. App Store

De er stort set ens, bortset fra der ikke findes kørselsforbrug i iOS-versionen. Da fokus faldt på området og arbejdet begyndte, så var det åbenlyst at området skulle moderniseres på begge platforme.

Det tog noget længere tid en forventet, og det skyldes bland andet kravene til jeres datasikkerhed. FuelFinder bruger GPS til præcis lokation og e-mail – dels til at vise lokale tankstationer og priser, og dels at føre statistik med indberetninger (og import/eksport af data for kørselsforbrug) for brugeren, hvis man ønsker det.

Disse oplysninger bliver IKKE delt med andre eller 3. part, men bruges kun til at forbedre brugeroplevelse.

Det er noget vanskelig at forklare i en formular til Google og Apple, og det er derfor links til Terms of Use (EULA) og Private Policy (privatlivspolitik) dukker op flere steder, da det er deres krav som bliver visualiseret.
13.09.2022 - Nabolandenes priser på brændstof
Så har tyskerne fået normale afgifter igen. Svenskerne har fortsat nedsat afgift på benzin. For at kunne følge nabolandenes brændstofpriser, så er der en lille ”widget” med Skandinaviske og tyske mindste priser på almindelig benzin (E10) og diesel (B7), som bliver opdateret løbende på www.fuelfinder.dk.

De såkaldte eksperter lovede omkring den 1. juni rabatter på tyske benzinpriser op til 4-6 kr., da tyskerne sænkede afgiften med 35 cent/2,60 kr., men i praksis blev det til 2,50 kr., og del ballade med leverandørerne af brændstof for at score en del nedsættelsen. Måske var det de samme eksperter der lovede at benzinprisen ville stige til 20,00 kr.? Ja, listeprisen nåede 19,59 kr., og den pris bruges på 0,6% af tankstationerne (nogle af tankstationerne langs motorvejen), men for de øvrige 99,4% tankstationer var maksimum på benzinpris 18,39 kr. Ja, priserne stiger meget, men dog ikke så meget som en forbruger påstod, da han og konen kørte fra Brande til Århus hver dag, og havde en øget månedlig omkostning på 1000 kr. Anbefaling burde være: udskift begge biler, da de kun kører 3-4 km/l, altså mindre end en formel 1 racerbil.

I Tyskland er det sådan at priserne falder hen over dagen, så man kan stadigvæk spare en lille krone på benzin sidst på dagen. Er man i Sverige så er der en god pris på benzin. Diesel er stadig billigst i Danmark (og Tyskland), og det bliver spændende at følge udviklingen når fyringssæsonen starter. Der er ikke stor forskel diesel og fyringsolie, så efterspørgsel på fyringsolie vil påvirke prisen på diesel - altså en forventet stigning i pris i sigte.
16.06.2022 - Konkurrence på brændstofpriser!?
En meget uvant situation, at jeg fik lov til at tanke til gårsdagens priser efter kl. 11:00. Denne tendens var hos Shell, Go’on og Uno-X, som ellers har været meget præcise nye priser kl. 11:00. Er vi på vej til noget konkurrence mellem selskaberne eller handler den bare om almindelig sløvhed med justering af priser? Man har sikkert også bemærket at Shell Express sælger brændstof til kr. 9.99 på nye stationer.

En meget uvant situation, at jeg fik lov til at tanke til gårsdagens priser efter kl. 11:00. Denne tendens var hos Shell, Go’on og Uno-X, som ellers har været meget præcise nye priser kl. 11:00. Er vi på vej til noget konkurrence mellem selskaberne eller handler den bare om almindelig sløvhed med justering af priser? Man har sikkert også bemærket at Shell Express sælger brændstof til kr. 9.99 på nye stationer. At leverandørerne af brændstof score afgiftsnedsættelse i Tyskland kommer ikke som nogen overraskelse. Sverige har også nedsat priserne, og det kan være en fordel at tanke benzin i Sverige (diesel – nix!).

Husk at ved rapportering af nye priser i appen er ”autofill” desværre den forkerte løsning, da dette er den forventede pris. En manuel benzin og diesel pris, så vil ”autofill” udregne øvrige priser.