menu

Nyheder

10.05.2020 - FuelFinder - Skandinavien v2.0 code 117
Så er FuelFinder - Skandinavien opdateret til nutidens design og mange andre nyheder. Video med de almindeligste funktioner biggrin
 • Implementering af material design
 • Ny implementering af GPS, som er batteribesparende
 • Liste med visning af vaskehaller til biler
 • Liste med ladepunkter til el-biler
 • Lettere indberetning af priser på brændstof, så som funktionen "AutoFill" for danske priser
 • Ny betalingsmåde og abonnementordning
 • Udfasning af blyfri 92 og implementering af blyfri 98 eller 100 for danske priser
 • Skifte sprog således app'ens sproget ikke afhænger af mobilens sprog - fra version 8 og fremad
25.03.2020 - Brændstofpriser under Corona-krisen
Som det sikkert er bemærket, så falder benzinpriserne under krisen, og som FDM så udmærket beskriver - på grund af manglende efterspørgsel.

Siden overgangen til 2020 er prisen faldet fra 11,69 kr. til 8,99 kr. for blyfri 95 og fra 10,69 kr. til 8.59 kr. for diesel. Det er et fald på henholdsvis 2,70 kr. og 2.10 kr.

I perioden op til Corona-krisen var der gode muligheder for at jagte gode brændstofpriser med op til 1 kr. besparelse. Under de nuværende særlige forhold følgerne pumpepriserne slavisk listepriserne. Så der er ikke meget priskonkurrence for tiden.

Det er mulig at følge udviklingen på FuelFinder Skandinaviens hjemmeside: Udvikling på brændstofpriser
05.03.2020 - Coronavirus giver lavere brændstofpriser
En udmærket artikel om hvorfor brændstofpriserne falder. FDM

Artiklen "Sådan finder du billig brændstof" er desværre ikke tidsvarende længere. eek
Det er efterhånden nogen år siden at selskaberne ændrede politik på området. Dengang vendte man tilbage listepriser hver hverdag undtagen lørdag, men der sker kun 2-3 gange om ugen på nuværende tidspunkt. Hvis man rammer det rigtige tidspunkt kan man spare op til en krone på listeprisen ved lavprisselskaber. Har man ikke tid til at holde øje med benzinpriserne, så er der næste altid en god pris at hente mandag inden kl. 10:00. biggrin
08.01.2020 - Farvel til oktan 92 og goddag til højoktan 98 eller 100
Som tidligere nævnt, så bliver oktan 95 med 10% bioethanol i benzinen. Samtidig indfører Uno-X og Bonus højoktan 98 og udfaser salget af oktan 92. De nye produktændringer skal være med til at gøre den danske bilpark grønnere.

Shell, Circle K og OK har tidligere lavet denne øvelse, og i øvrigt sælger Shell og OK højoktan 100. Circle K sælger en hydrid på oktan 95 og diesel kaldet miles plus.

Dette giver andledning til en ændring i fuelfinder og på hjemmesiden, hvor kommende visning af brændstof priser vil være: oktan 95, diesel og oktan 98-100 - disse brændstoftyper benævnes ofte som E10 (oktan 95), B7 (diesel) og E5 (oktan 98).
05.12.2019 - FuelFinder - Skandinavien v1.5 code 114
 1. Visning af danske priser er justeret, således det svare til virkeligheden (pris markeret med *), såfremt det ikke fravælges under indstillinger.
 2. Import og eksport af forbrug og kørselsbog til central server, så er det mulig af overføre data fra en mobil til en anden eller have en backup på server ved eksempelvis nulstilling af mobiltelefon.
 3. Swipe på tankstationer virker igen.
16.11.2019 - Fra 1. januar 2020 vil din benzin hedde E10
Lige nu hedder den E5, hvilket betyder der er 5% bioethanol i benzinen. Læse mere om E10
Hvis din bil er fra 90'erne, så skal/må du tanke højere oktan, fx oktan 100 eller lignende. Dette sker for at opfylde en EU-målsætning.

Længere ned på siden er der beskrivelse af (bio)ethanol.
17.09.2019 - Stigende priser efter droneangreb
Efter droneangreb: Benzinprisen er nu steget med 40 øre
Landets største kæder af tankstationer har nu hævet prisen på brændstof med 40 øre. Et historisk prishop fra den ene dag til den anden.
Læs mere på politiken.dk
08.09.2019 - Den danske database opdateret
De danske tankstationer og vaskehaller er blevet opdateret. Der er kommet 10 nye tankstationer i de seneste 3 måneder, og mere end 60 vaskehaller er blevet tilføjet.
09.06.2019 - Ethanol
Har du stået ved en tankstation på autobahn kikkende på de forskellige brændstoftyper og været i tvivl om hvad man skulle vælge? Hvad kan bilen tåle af ethanol/ætanol i benzinen?

Siden juni 2010 har der været 5% ethanol i al benzin jf. EU lovgivning. Vælger man at tanke en benzin med mere end 5% ethanol, skal man sikre sig at bilen er egnet til dette. Tyskland har E10 (10% ethanol), Holland har op til 15% i blue one og i Sverige kan man få E85 (85% ethanol). Teknisk er der intet til hinder for at køre på ren ethanol, hvis køretøjet kan tåle det.

Ethanol bliver i dagligt tale også kaldt alkohol eller sprit. Det er såmænd et affaldsprodukt i gæring af kulhydrater som f.eks. sukker og stivelse. I forhold til diesel og benzin har ethanol visse fordele. Der dannes færre småpartikler ved forbrændingen, ligesom udslippet af CO2 er mindre. Desuden kan det fremstilles lokalt, og dermed spares der transport. Når ethanol alligevel ikke er særlig udbredt som brændstof, skyldes det, at der også er ulemper. Energitætheden er for eksempel ikke nær så stor som i benzin, og derfor skal man tanke hyppigere. Desuden kan der være startproblemer i koldt vejr. Dertil kommer, at ethanol og metanol er temmelig aggressive stoffer, som bl.a. kan få jern til at ruste og plast til at mørne. Der kræves derfor specielle tanke og slanger til brændstoffet.

FuelFinder understøtter dette for svenske brændstoffer… - man vil kunne finde eller søge tankstationer indenfor en relativ kort afstand/radius, og få vist priser for E85. Svenske listepriser
01.06.2019 - Køre stil
Det er glimrende at lede efter og få brændstof til en god pris, men besparelse forsvinder hurtig, hvis man vælger at køre som Lewis Hamilton i sin formel 1 racerbil.

At opnå lav brændstofforbrug betyder få gearskift, lave omdrejninger og lav hastighed, korrekt dæktryk, undgå tomgang. Som FDM beskriver så sparer man 20% brændstof ved at køre 100 km/t fremfor de tilladte 130 km/t. På den anden side skal man også følge trafikken, så følge efter en lastbil på motorvejen har flere fordele for et lavt brændstofforbrug. Skal man ligefrem køre efter strategien: ”Coast and burn”, hvor man accelererer bilen og derefter slukker motoren, og gentager dette i en uendelighed – det må være et personligt valg, og et hensyntagen til den generelle trafiksikkerhed. Strategisk kørsel er et stort emne, og en ting er sikkert – kraftige accelerationer og høj hastighed gavner ikke det lave brændstofforbrug.

Nutidens biler har masser af udstyr som bruger energi, fx klimaanlæg, el-bagrude, radio, blæser. Nedrullede vinduer, trailer, campingvogn, skiboks er også med til at øge brændstofforbruget. Så ønsker man et lavt brændstofforbrug – sluk klimaanlæg, rul vinduerne op, sluk radioen osv.

Det FuelFinder kan bidrage med er at holde regnskab med brændstofforbruget og beregne det gennemsnitlige forbrug.
26.05.2019 - Hvordan finder man en god pris på brændstof til bilen...
Listepriser eller den vejledende udsalgspris ændres 2-3 gange om ugen på hverdage. Så det er en god ide at tanke inden kl. 10:00, og man kan spare op til en krone pr. liter i forhold til listeprisen pga. den lokale konkurrence mellem selskaberne.

Der er forskel på pris på bemandede og ubemandede tankstationer, hvor de ubemandede er 10 øre billigere end de bemandede. Undlad at tanke på motorvejen, da disse bruger listeprisen og ikke er udsat for konkurrence.

Mange selskaber tilbyder brændstofkort med 30-45 dages kredit. Disse har typisk ikke en kontant rabat på den pris som fremgår af standeren, men har man et medlemskab af en organisation, fx FDM, forbrugsforeningen så kan man få et brændstofkort med en kontant rabat på 20-30 øre pr. liter.
Mulige brændstofkort kan ses på Brændstofkort
Firmakort har ofte en stor rabat på listepris, og er derfor upåvirket af tidspunkt og konkurrence.

Kort og godt: Find en ubemandet tankstation med lokal konkurrence og tank inden kl. 10:00, og anvend et brændstofkort med kontant rabat på prisen. Har man ikke tid til jagte gode priser, så gør det inden mandag kl. 10:00.

FuelFinder understøtter dette… - man vil kunne finde eller søge tankstationer indenfor en relativ kort afstand/radius, og få præcis den brændstoftype man ønsker ved at ændre i indstillinger under visning. Man har mulighed for at registrere brændstofkort, og få den medtaget i beregning af pris på brændstof, såfremt det vælges under indstillinger.
19.05.2019 - Udvikling i brændstofpriser
Listepriser eller den vejledende udsalgspris for de enkelte selskabers brændstoffer bestemmes af prisen på det internationale marked. Den er bestemt af udbud og efterspørgsel, råolieprisen, dollarkurs og rygter på marked. Så ændres en af disse, fx dollarkursen betyder det nye brændstofpriser på blyfri benzin og diesel. For tiden sker dette to til tre gange i ugen, og træder i kraft sidst på formiddagen (10:00 – 12:00) på hverdage. Udvikling i listepriser kan ses på Udvikling i listepriser på brændstof for danske selskaber

Statsafgifter, miljøafgifter og moms udgør omkring 3/4 af prisen, og omkring 2/3 af råolieprisen.

Ifølge selskaberne handler den det om have lavere omkostninger end konkurrenterne, og konkurrencen er hård, da staten også tager sin andel, men det udelukker ikke en lokal konkurrence på prisen på standeren.

I FuelFinder er listepriser sorte, og vælger man en tankstation vil man kunne finde dato for listeprisen. Er der indberettet en pris, så vil den være farvet og forventelig lavere end listeprisen (besparelsen kan være op til en krone pr. liter).
07.05.2019 - FuelFinder - Skandinavien v1.5 code 110
Produktionsudgave af v1.5 code 107 beta
 1. Visning af danske priser er ændret, således det svare til virkeligheden (pris markeret med *), såfremt det ikke fravælges under indstillinger.
 2. SplashScreen (intro-billedet/skærm) ændret. Det gav fejl på Nokia og Motorola mobiltelefoner, og blev ikke altid vist (kun en hvid skærm) på andre mobiltelefoner.
 3. Fejl i InAppBilling rettet. Køb blev ikke afsluttet korrekt.
 4. Annullering af download kunne fejle, og bruger ville aldrig se en servicestation. Ændret med besked om mulig aktion.
28.04.2019 - FuelFinder - Skandinavien v1.5 kode 107 beta
Klar til beta-test: Open Beta-test

En nyhed og en rettelse
 • Visning af danske priser er ændret, således det svare til virkeligheden, såfremt det vælges under indstillinger.
 • SplashScreen (intro-billedet/skærm) ændret. Det gav fejl på Nokia og Motorola mobiltelefoner, og blev ikke altid vist (kun en hvid skærm).
21.04.2019 - Påske opdatering af databasen
Det har intet med påske at gøre, men det sker normalt kvartalvis. biggrin

Opgørelsen viser:
Nye eller nedlagte servicestationer
For Skandinavien 82 nye eller slettet med en fordeling således: Danmark: 33, Sverige: 23 og Norge: 26

Ændrede egenskaber (fx OK får oktan 100)
For Skandinavien 3210 ændringer med fordelingen: Danmark: 1812, Sverige: 1021 og Norge: 377
10.04.2019 - FuelFinder - Skandinavien v1.5 code 105 udgivet
Den væsentligste nyhed er: Brændstofkort, som giver mulighed for at se den reelle købspris. Læs mere brændstofkort biggrin
Den væsentligste tekniske nyhed er: Database er fjernet fra de mobile enheder, da båndbredde føles uendelig bred og hurtig nu til dags. lol

Nyheder og rettelser: redface
 • Brændstofkort indholdende rabatter med mulighed for at medregne denne rabat under liste- og pumpepriser.
 • Anvende søge-funktionen til at søge på firma-navne. Fx Vejle, F24 eller F24, 7100
 • Svenske og norske mil bruges på gennemsnitlig kørselsforbrug, hvor sproget er svensk eller norsk.
 • Ændret til tynd klient (den lokale database er fjernet).
 • Søg fra andre lande end Danmark, Sverige og Norge viser igen priser.
27.03.2019 - Oktan 100 hos OK & Shell
Få Danmarks højeste oktantal hos OK: Læs om oktan 100
Shell V-Power 100 oktan benzin i et landsdækkende netværk: SHELL V-POWER 100 OKTAN

I øvrigt udfases blyfri 92 hos OK: Læs om udfasning af blyfri 92
15.03.2019 - Shell v-power vises igen i FuelFinder app
Shell v-power indberetning blev registreret, dog blevet ikke efterfølgende vist i FuelFinder App'en (fulefinder.dk viste den korrekt). En fejl i hentning af aktuelle priser på serveren er rettet. redface
07.03.2019 - Benzinpriser.dk er lukket
I går d. 6. marts 2019 lukkede FDM's benzinpriser.dk. Begrundelsen for lukning findes her. FuelFinder har ingen planer om at lukke, og eventuel brugere/oktanhelte fra FDM benzinpriser er velkomne til at indberette her. wink